Jdi na obsah Jdi na menu
 


FOTO: Představujeme brankářský talent z Brna Richarda Macháta

Jméno: Richard Machát
Věk: 14
Klub: Tělovýchovná jednota START Brno
Brankářský vzor: Úplně nemám, ale začal jsem na Manuelu Neuerovi.
Záliby: sport, tvorba videí, počítače.

Na obrázku může být: 3 people, smějící se lidé, people sitting a basketball court

Ríšo můžeš se našim fanouškům malinko predstavit? Za jaký brněnský klub chytáš a jak se ti aktuálně daří?

Jmenuji se Richard Machát a v listopadu mi bude 15 let. Chytám za TJ START Brno, kde se nám poslední zápasy moc nedařilo, ale z dlouhodobého hlediska jsem měl vyrovnané výkony a myslím že se mi dařilo dobře.

Koncem léta proběhl na vysočině v Novém městě na moravě brankářský kemp s Leošem Škorpíkem a Tomášem Věnečkem jak na nej vzpomináš?

Co se týče kempu v Novém městě, tak jsem si ho báječně užil. Seznámil jsem se fajn klukama a taky si pořádně zamakal. S trenéry byla sranda a to na hřišti, tak i mimo něj. Jsem rád že jsem tam mohl jet.

Jsi v ideálním brankářském věku, jaké máš krom fotbalu jiné záliby?

Záliby kromě fotbalu mám a to je celkově sport. Tenis, florbal, basketbal a v zimě hokej a lyžování. Baví mě se celkově hýbat. Dále tvořím videa na platformu YouTube a ačkoliv mě moc lidí nesleduje, tak mě to náramně baví a pomáhá my to například v kreativitě. Dále dělám ve volném čase design, různá loga, návrhy na potisk mikin apod. A občas si s kamarády zahrajeme nějakou tu hru.

Jaký byl tvuj nejsilnější zážitek?

No a můj nejsilnější fotbalový zážitek byl asi ze starších žáků, byla to pro mě druhá sezóna na Startu a hráli jsem doma proti Medlánkám, potřebovali jsme "urvat" 3 body. V 70. minutě jsme srovnali na 2:2 a minutu na to jsme dali z rohu na 3:2. Neskutečný pocit z výhry.